woensdag 5 februari 2014

Lex Nederlof: de fietsende globetrotter

Hij is inmiddels 47 jaar oud, maar het houdt Lex Nederlof niet tegen in zijn grootste passie: het wielrennen. Lex is geen doorsnee wielrenner, als amateurrenner bestaat zijn wielerjaar uit het deelnemen aan wedstrijden in verre oorden. Hij komt daar niet alleen voor het meedoen, nee Lex is een winnaar. Vorig jaar wist Nederlof nog de oudste winnaar van een UCI wedstrijd te worden met zijn zege in de Maleisische Melaka Governor's Cup. De geboren Oostvoornaar gaat ook dit jaar weer de continenten af opzoek naar de meest uiteenlopende wielerkoersen. In dienst van het Bruneise team CCN Cycling Team zal hij zijn waarde weer gaan bewijzen. Als Nederlanders mogen wij best trots zijn op deze 'ontdekkingsreiziger'.
Waarom is Lex nooit in Nederland gebleven?

Al vanaf zijn eerste jaren als amateur was Lex geen doorsnee-wielrenner meer. Hij koos vroeg in zijn carrière voor een buitenlandse ploeg en kwam als amateur al vroeg aan de start in landen als België, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Nederlof had geen moeite met het reizen, hij hield van het avontuur.Het leverde hem echter nooit een professioneel contract op en dat zorgde ervoor dat Lex een normale baan naast het wielrennen moest hebben. Het beperkte hem misschien wel om ooit door te breken bij de profs en het is ergens misschien ook de reden geweest dat hij het avontuur buiten Nederland ging opzoeken.


Verandering van spijs doet eten

Lex gaf meer gehoor aan zijn avontuurlijkheid en belandde op die manier vrijwel op alle continenten op de wereld. Met uitzondering van Antarctica heeft Lex in alle continenten aan de start gestaan van wielerwedstrijden. Vooral in Azië wist hij zijn stempel te drukken, hij won verschillende klassiekers en ritten. Ritzeges in de Ronde van Thailand, de Ronde van Laos en de Ronde van Vietnam zijn daar een voorbeeld van. In Azië werd Nederlof de renner die hij in het vlakke Nederland misschien wel nooit had kunnen worden.


Amateurrenner & ondernemer

Om zijn passie beter te onderhouden als amateurrenner kwam Lex op het volgende idee: CCN Sportswear. Een webshop die zich specialiseert in verschillende soorten wielerkleding en wielerartikelen. Het gaf hem de mogelijkheid om zich meer op het fietsen te kunnen richten, met een geleidelijke geldstroom van zijn webshop. De verbeterde combinatie zorgde er dus ook voor dat hij de naam van zijn webwinkel kon verbinden aan zijn ploeg. Onder een Bruneise licentie liggen er kansen voor Nederlof. Met startrecht in grote wedstrijden als de Ronde van Langkawi en de Jelajah Malaysia gaat het beter dan ooit met CCN Cycling Team. Lex Nederlof is als renner wellicht geboren in het verkeerde tijdperk, zijn doorzettingsvermogen en opoffering voor de sport zijn toonbeeld voor zijn bijzondere karakter. Foto van: thethaovanhao.vn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten